Wie zijn wij?

 

Draagvrouwe bestaat uit Marijke de Vries en Jacolien Vink-Bakker, beide  draagconsulente.

 

Jacolien:

"Misschien ben je me op Urk weleens tegen gekomen, meestal met een kind op mijn buik of rug....

 

Op de school van mijn zoon werd ik door de kinderen die 'draagvrôuwe' genoemd, het was natuurlijk wel vreemd om een moeder te zien met een kindje op haar buik of rug, dus die naam hebben we er maar in gehouden :-)

Ik draag en ben een vrouw dus dat klopt!

Ik ben 34 jaar, geboren en getogen op Urk waar we nu nog steeds wonen. Ik ben werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in Lelystad. Moeder van drie lieve boys (8,6,4 jaar).

Sinds maart 2013 ben ik Draagconsulente geschoold bij het "Instituut van Hechting".

 

missie:

Moeders/vaders/verzorgers laten kennis maken met het dragen van hun kindje(s)

Meer dragende moeders/vaders/verzorgers in het straatbeeld!

Urkers kennis laten maken met meer ergonomische dragers dan de baby bjorn!

Tevreden kindjes en ontspannen ouders/verzorgers!

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

 Marijke:

"Mijn naam is Marijke de Vries, 28 jaar, getrouwd en moeder van twee kindjes (4 en 2 jaar). Ik draag intensief en ergonomisch sinds de geboorte van de jongste. 

 

Bij de oudste heb ik wel een poging gedaan met niet-ergonomsche dragers, maar dat vond ik te belastend. Omdat ik toen nog geen andere kindjes had die mijn aandacht nodig hadden en ik meestal mn handen vrij had, ben ik niet verder op zoek gegaan. Ik had verder ook nog nooit gehoord over het dragen met doeken, tot ik via een beurs bij Jacolien terecht kwam. Ik ben toen begonnen met dragen en binnen de kortste tijd had het "draagvirus" mij ook te pakken :-) Nu anderhalf jaar later heeft het zich zo ontwikkeld, dat ik andere moeders ook wil enthousiasmeren in het dragen! Ik hoop dat ik (aanstaande) moeders en vaders de pracht van het dragen kan overbrengen. Het is bijzonder om je kleintje dicht bij je te hebben, juist waar de kleine zich veilig en geborgen voelt. Dat is genieten voor jou en je baby! En ook niet onbelangrijk; het is ook ideaal om even je handen vrij te hebben voor je (eventuele) andere kinderen, huishoudelijke klusjes of voor als je baby een huilmomentje heeft en alleen bij jou wil zijn.

Dus wie weet tot ziens! 

Marijke de Vries 

Sinds februari 2015 Draagconsulente, basisopleiding bij "Die Trageschule Netherlands".