Poe wovens (voorheen Poessie Tissee) werd opgericht in medio 2013, de eigenaresse is Nancy Sunderland, een moeder van 5 kinderen. Het bedrijf is gevestigd in Vermont, USA. Nancy is een gekwalificeerde draagdoek consulente maar ook werkzaam als vrijwilliger voor haar lokale babydraag groep & sling-library. De doeken worden in de USA  gemaakt, ze maken gebruik van de lokale bedrijven om hun doeken en al wat daarbij komt kijken te fabriceren.  http://www.poewovens.com/

 ---------------------------------------------------------------------------------

Review : Poe Wovens Kaleidoscope

 

 

 

 

 

 

 

 

Merk: Poe Wovens

Naam van de doek: Kaleidoscope

Materiaal: 100% cotton

De PW Kaleidoscope is een zware doek met een mooie fijne weving welke sterk aandoet en niet neigt naar 'haaltjes'.  Het was een hele klus om deze doek goed te kunnen knopen omdat je het gevoel hebt met een deken te moeten knopen. Eenmaal geknoopt zat ie echter zalig op mijn schouders met mijn 15 kilo wegende peuter. Over draagcomort dus geen klagen maarrr.. over de kleur zijn de meningen verdeeld, mijn voorkeur ging uit naar de blauwe kant, deze matchte meer bij de kleuren van mijn kleren, het patroon deed inderdaad aan een Kaleidoscope denken maar was ook wat eentonig. Ik vind zel het gele kleurtje een beetje te vaal en had liever gezien dat ie wat feller was geweest, maar dit is persoonlijke voorkeur. Ik zou deze doek niet aanraden voor newborns, door de dikte vooral, maar voor peuters is het echt een superdoek! 

 ----------------------------------------------------------------------------------

Review Poe Wovens Herringbone Merlot

Merk: Poe Wovens

Naam van de doek: Herringbone Merlot

Materiaal: 100% cotton

De Herringbone is de bruin/creme doek op de foto. Het is een zachte doek die in eerste instantie wat dun aanvoelt voor mijn draagobject van 15 kilo. Ik kan me wel voorstellen dat hij voor een newborn heerlijk is! Juist doordat ie al lekker zacht is en je door de dunheid de doek mooi secuur om de jonge babie kan knopen. Qua uiterlijk lijkt de Herringbone op de Didymos Lisca. Je ziet dat er wel wat verschillen zijn qua weefstructuur, Beiden ideale newborn-doeken! 

 ----------------------------------------------------------------------------------

Review Poe Wovens Chevron Hyacinth

 

 

 

 

 

Merk: Poe Wovens (voormalig Poessie Tissee)

Naam van de doek: Chevron Hyacinth

Materiaal: 100% cotton

Deze doek is een beest om te knopen :-) Het is zo'n zware doek dat je er van buiten adem bent als je je kindje uiteindelijk geknoopt hebt....maar eenmaal geknoopt zit deze doek als een huis! Door de dikte van de doek voelt hij als een kussentje op je schouders en is ie uitermate geschikt voor grotere kindjes. Het gaat hier om een test doek en ik vind dat als ie in een net iets dunnere versie geweven zou worden, hij wrs geschikter zou zijn voor kleinere kindjes, nu is ie gewoon té dik. Het was een uitdaging om een goede afknoop te krijgen met zo'n dikke knoop :-) De kleur van de doek paste uitermate goed bij de kleur ogen van mn zoontje en matchte goed bij een jeans.